vrijdag 8 februari 2019

Eis Isla-vakbonden blijft op tafel: Christiaan moet weg - Curaçao

(Bron foto: Facebook)
Voorzitter onderhandelingsteam voor toekomst raffinaderij zou niet goed functioneren


Ook na de brief van premier Eugene Rhuggenaath waarin hij de Isla-vakbonden te kennen gaf niet in te zullen gaan op de twee gestelde eisen, geven de bonden niet op. Tijdens een bezoek aan Fòrti hebben zij bewijs tegen Clift Christiaan overlegd. De eis blijft op tafel: Christiaan moet weg, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 8 februari 2019.

In reactie op het verzoek van minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur om bewijs te overleggen dat Christiaan, de voorzitter van het onderhandelingsteam voor de toekomst van de raffinaderij, daadwerkelijk niet goed zou functioneren en niet voor het openhouden van de raffinaderij zou zijn, hebben vertegenwoordigers van de vakbonden, met voorzitter Gherrel Remilia van Apri voorop, gistermiddag een bezoek gebracht aan Fòrti.

De bonden zouden in het bezit zijn van bewijs en hebben dit tijdens een gesprek met Camelia-Römer, minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling, minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK), Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy, laten zien. Premier Eugene Rhuggenaath werd opgehouden bij een andere vergadering.

Wat dit bewijs precies inhoudt, wilde Remilia na afloop niet zeggen. Wel sprak hij van een positief en plezierig gesprek, waarbij de vakbonden het idee hadden dat de regering en De Lannoy ‘eindelijk hun bezorgdheid met betrekking tot Christiaan begrepen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten