vrijdag 8 februari 2019

'Geloof me, dit gaat gewoon door, het is van een NDP-topper'

(Bron foto: Irvin Ngariman/de Ware Tijd)
OWT&C gaat toch niet zomaar over tot afbreken bouwsels op bermen

Status groot bouwsel op berm Plutostraat roept vragen op bij omwonenden


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zal, anders dan eerder was aangekondigd, niet zomaar overgaan tot het afbreken van bouwsels op bermen. Er moet volgens hoofdvoorlichter Neville Pengel eerst onderzocht worden of er toestemming is voor het plaatsen van een opstal. Zo zal in elk geval gehandeld worden aan de Plutostraat waar iemand bezig is iets op te zetten met containers, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 8 februari 2019.

OWT&C had enkele weken geleden een duidelijk standpunt ingenomen. De gemeenschap is toen gewaarschuwd onnodige investeringen na te laten, omdat er 'met niets en niemand' rekening zou worden gehouden. 'Bij constatering van bouwsels of enige andere activiteit op bermen, zullen deze onherroepelijk worden gesloopt, ongeacht of er hiervoor vergunning is verleend door een andere instantie', benadrukte het ministerie toen.

OWT&C zingt nu echter duidelijk een toontje lager. 'De case van de Plutostraat is bekend bij het ministerie, maar het is voor ons nog niet duidelijk op grond waarvan de persoon beweert toestemming te hebben. De minister en de districtscommissaris zijn in overleg hierover. Je kan afbreken en achteraf blijkt dat er wel toestemming is gegeven. We willen bepaalde zaken voorkomen', zegt Pengel.

Districtscommissaris Mike Nerkust zegt, dat zijn voorganger toestemming heeft gegeven voor het bouwsel aan de Plutostraat. Volgens hem had de Raad van Ministers het bouwen op bermen toen nog niet verboden. Over de bouwer beweert Nerkust dat die zijn vergunning al eerder had. 'Ik ben gaan controleren, maar het blijkt dat alle bewijzen kloppen, dus ik kan hem niet stoppen want die toestemming was er al lang.'

Buurtbewoners zeggen dat er geen buurtonderzoek is geweest. 'Ze hebben niets gevraagd, ik zag ze gewoon plotseling bouwen', zegt een vrouw. Hoewel ze moeite heeft met wat er gaande is, gelooft ze niet dat protest verandering zal brengen in de situatie. Een andere buurtbewoner denkt dat het iets van de overheid is, omdat hij meerdere dienstvoertuigen (met blauwe kentekenplaat) ziet langskomen.

Een bron beweert, dat er mogelijk een kliniek wordt opgezet op de berm. De informant weet ook zeker dat de overheid niet zal optreden, omdat het van een zekere Amstelveen is. Die man zou een topper binnen de NDP zijn. 'Geloof me, dit gaat gewoon door. Het is van een NDP-topper.'

Hoofdvoorlichter Pengel zegt dat het ministerie nu niet veel informatie wil geven, omdat het onderzoek nog gaande is. 'Wanneer alles aan het licht is gekomen, zullen we optreden als het moet.' Het onderzoek wordt binnen enkele dagen afgerond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten