vrijdag 8 februari 2019

Havenbeheer beweert dat door Portugal onderschept schip met 2.500 kilo cocaïne niet in Suriname is geweest... - Internationale scheepvaartinformatie bewijst het tegendeel

Diverse internationale websites die internationaal scheepvaartverkeer via gps-systemen volgen vermelden echter allemaal, dat de Sea Scan 1 wel degelijk Paramaribo heeft aangedaan...


De afgelopen dagen is door verschillende media bericht, dat een grote partij cocaïne, die op een schip door de Portugese autoriteiten op 30 januari zo'n 300 kilometer ten westen van het eilandje San Vincente, in Suriname is ingeladen. Op de Sea Scan 1 werd 2.500 kilo cocaïne in beslag genomen en zijn elf opvarenden, onder wie acht Oekraïners, gearresteerd. 

In buitenlandse media wordt bericht, dat het schip voor het laatst 'een land in Latijns-Amerika' had aangedaan voordat het werd onderschept. Suriname is in die berichten niet vermeld.

Desgevraagd zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias vandaag, vrijdag 8 februari 2019, in de Ware Tijd, dat de Sea Scan 1 niet in het land was voor werkzaamheden van Staatsolie. 'Niet in 2018 en niet gepland voor dit jaar', aldus Elias.

Ook bij Havenbeheer is er geen informatie over voornoemd vaartuig. 'De informatie die ik tot nu toe heb, is dat het schip niet van onze haven afkomstig is. We kunnen nu alleen dat met zekerheid zeggen', zegt een medewerker bij Havenbeheer. Wanneer het vaartuig naar Suriname is gekomen is onduidelijk. Bij de politie is er ook nog geen informatie of het schip in het land was en dat de drugs mogelijk hier is ingeladen.

Diverse internationale websites die internationaal scheepvaartverkeer via gps-systemen volgen vermelden echter allemaal, dat de Sea Scan 1 wel degelijk Paramaribo heeft aangedaan, zoals Suriname Mirror 5 februari berichtte. De reactie van Havenbeheer staat dus haaks op de locatie-informatie van een aantal betrouwbare gerenommeerde scheepvaartwebsites.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten