donderdag 7 februari 2019

Districtscommissaris Kurban-Baboe van Nickerie legt transport van boomstammen aan banden

'Omdat de trucks niet begeleid worden, laten wij ze slechts op een bepaald tijdstip rijden'


Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie wil het houttransport vanuit haar district anders inrichten. Zo zal het alleen overdag, maar niet tijdens het spitsuur gebeuren, 'want dan is het enorm druk op straat, onder meer met schoolbussen'. Ze zal voor uitvoering van haar voornemen met zowel de politie als de vervoerders praten, aldus vandaag, donderdag 7 februari 2019, de Ware Tijd.

Een alternatief is transport over het water. De districtscommissaris zal de transporteurs tijdens het gesprek nogmaals wijzen op de regels.

Regiocommandant West Retitia Forster van het Korps Politie Suriname kan zich vinden in eventueel watertransport. 'Indien te zijner tijd besloten wordt dat houtblokken op een ponton over de rivier worden vervoerd, zal dat in elk geval leiden tot rust op vooral de Oost-Westverbinding. We weten dat het daar erg druk is. Omdat de trucks niet begeleid worden, hebben wij besloten om de vrachtwagens slechts op een bepaald tijdstip te laten rijden op de openbare weg.'

De truckhouders hebben wel toestemming, 'maar ze moeten rekening houden met de regels om gevaarlijke situaties en ongelukken te voorkomen'. Zo mogen de houtblokken niet meer dan anderhalve meter uitsteken uit de laadbak en aan het uiteinde moet een rode vlag worden gehangen. Wordt de maximaal voorgeschreven lengte overschreden, dan krijgt de bestuurder een boete.

Volgens Forster zal de districtscommissaris met 's Lands Bosbeheer praten over het instellen van een controlepost langs de Oost-Westverbinding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten