donderdag 7 februari 2019

VHP-fractie in Assemblee wil van regering duidelijkheid over positie Gersie

Hardnekkige geruchten dat governor Centrale Bank wordt ontslagen 


Van de regering wordt duidelijkheid verwacht over de hardnekkigheid waarmee wordt beweerd dat governor Glenn Gersie op de schopstoel zit. Vanuit de VHP-fractie vroegen Asiskumar Gajadien en Chandrikapersad Santokhi donderdag 7 februari 2019 in de openbare vergadering van de Assemblee duidelijkheid van de regering hierover, zo bericht Starnieuws.

Santokhi wil ook weten of het waar is dat de overeenkomst tussen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de president van de Centrale Bank van Suriname eenzijdig ontbonden is.

Amzad Abdoel (NDP) heeft aangegeven, dat Hoefdraad in de media stellig heeft ontkend dat Gersie wordt ontslagen. Volgens hem heeft de regering wel gereageerd.

Intussen hebben de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de Vereniging van Economisten in Suriname hun bezorgdheid uitgesproken over de situatie. Zij wijzen op het belang van een onafhankelijke monetaire autoriteit.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons heeft de regering gevraagd om later op de dag in te gaan op de opmerkingen over de Centrale Bank van Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten