donderdag 7 februari 2019

VHP overhandigt ruim Srd 26.000 aan nabestaanden slachtoffers bootdrama Coppenamerivier

VHP-voorzitter Santokhi heeft het bedrag overhandigd aan basja Taweroe van Grankreek

(Bron foto's: VHP)

De VHP heeft woensdag 6 februari 2019 een bedrag van ruim Srd 26.000 overhandigd aan de nabestaanden van slachtoffers van het bootdrama op de Coppenamerivier. Basja Taweroe was ter plaatse om namens kapitein Palmtak de geste te ontvangen uit handen van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi.  

Begin januari 2019 had de VHP aangekondigd een landelijke actie op touw te zetten ter ondersteuning van de nabestaanden van slachtoffers van het bootdrama op de Coppenamerivier. 'Heel Suriname was diep geschokt door de tragedie waarbij levens te betreuren zijn. Het leed en verdriet in de samenleving was groot. Tragedies kunnen ongekend leed met zich meebrengen', aldus de partij in een persbericht.
 
Een schrale troost is, volgens de VHP, dat de gevolgen daarvan enigszins kunnen worden opgevangen. Met dat gegeven in gedachten heeft de VHP, vanaf het nieuws van het drama bekend was, zich ingespannen alles te doen waartoe ze bij machte is voor deze groep Surinamers. 

De partij heeft intern een inzamelingsactie gehouden. Daaruit zijn wat financiële middelen vrijgekomen. Deze gelden zijn woensdag overhandigd aan de nabestaanden.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf aan, dat je met geld de levens niet kan terugkopen. Echter, hij sprak de hoop uit dat de ontstane leegte, maar meer nog de financiële ongemakken, enigszins weggewerkt kunnen worden met deze geste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten