donderdag 7 februari 2019

Internationale contactgroep voor Venezuela roept op tot vrije presidentsverkiezingen

Eerste bijeenkomst contactgroep in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo


De pas opgerichte 'internationale contactgroep' voor Venezuela stuurt een missie naar het land waar de groep voor is opgericht. De groep roept op tot vrije presidentsverkiezingen. Dit is op de eerste bijeenkomst van de contactgroep in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo naar voren gebracht.

De groep bestaat uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Zweden, Nederland, Ecuador, Costa Rica, Uruguay en Bolivia. De Europese Unie liet in een mededeling weten dat de eerste vergadering op ministerieel niveau plaatsvindt.


De missie is volgens het gastland Uruguay bedoeld om in Venezuela vrije verkiezingen naderbij te brengen en om humanitaire hulp voor het land te organiseren.

Afgelopen maand riep de voorzitter van het door de autoritaire leider Nicolás Maduro aan de kant geschoven parlement, Juan Guaidó, zich uit tot interim-president. Hij heeft als 'president' snel steun gekregen van de twee grootste landen van Noord-Amerika en de belangrijkste in Zuid-Amerika en ook van een reeks Europese landen inclusief Nederland.

(Suriname Mirror/MercoPress/ANP/El Comercio/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten