zaterdag 12 januari 2019

Werknemers directoraat Cultuur stellen directie ultimatum om zaken die ze dwarszit op te pakken

Personeel wil niet langer werken onder de huidige leiding

CLO-voorzitter Hooghart teleurgesteld in houding directrice  Sandie en onderdirectrice Bholasing-Helstone van Cultuur


De ontevredenheid van werknemers van het directoraat Cultuur heeft een climax bereikt. De mensen zijn boos over de omstandigheden waaronder ze moeten werken en willen niet langer dienen onder de huidige leiding. Ongeveer honderd werknemers spraken gisteren in de Palmentuin - een van hun werklocaties- met de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 12 januari 2019.

Tijdens dit gesprek is besloten de directie een ultimatum te geven om de zaken die de werknemers dwarszitten op te pakken. Hooghart zegt, dat hij teleurgesteld is in de houding van directrice Elviera Sandie en onderdirectrice Harriëtte Bholasing-Helstone van Cultuur. 'Als zij niet met de mensen kunnen omgaan moeten zij niet daar zitten.'

De situatie is volgens Hooghart in een fase gekomen waarbij er sprake is van broodvrees. Door bedreigende uitlatingen vanuit de directie voelen werknemers zich niet op hun gemak op het werk. Hooghart zegt, dat indien de mensen geen afdoende reactie krijgen van de leiding ze naar de minister zullen stappen.

Bholasing zegt, dat zij voorzichtig wil zijn met het doen van uitspraken. Ze denkt dat het personeel zich mogelijk bedreigd voelt door het nieuwe beleid van de directie. Zelf zegt ze zich niet schuldig te maken aan het uiten van dreigementen.

Eerder zei directrice Sandie, dat zij juist ernaar streeft om een gunstige werksituatie te creëren voor de werknemers. Ze stelt, dat door geldgebrek sommige goederen niet aangeschaft kunnen worden om het werk optimaal te laten uitvoeren, waardoor er ontevredenheid ontstaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten