zaterdag 12 januari 2019

Mexicaanse Circus Suarez gedwongen langer in Suriname

Fransen staan voertuigen met laadvermogen zwaarder dan 3.500 kilo niet toe op veerboot

Organisatie besluit door te gaan met extra dagelijkse voorstellingen tegen gereduceerde toegangsprijzen


Het Mexicaanse Circus Suarez heeft zijn verblijf in Suriname moeten verlengen. De Ware Tijd berichtte vrijdag op pagina B8 dat de buitenlanders dit weekend hun laatste optreden hebben. Nog niet bekend is wanneer het circus uit Paramaribo vertrekt. 

Aanvankelijk zou het circus van 23 november tot en met 6 januari voorstellingen verzorgen, waarna het naar Saint Laurent, Frans-Guyana, zou reizen als onderdeel van de Caribische tour.

'Echter, Suriname voldoet niet aan de veiligheidseisen die de Franse autoriteiten stellen met betrekking tot de veerverbinding tussen Albina en Saint Laurent. De Fransen staan daarom niet toe dat voertuigen met een laadvermogen zwaarder dan 3.500 kilogram worden getransporteerd. Hierdoor is Circus Suarez noodgedwongen zijn vertrek uit te stellen', vertelt Enjela Kamperveen.

Om van een kwaad een deugd te maken, heeft de organisatie besloten door te gaan met extra dagelijkse voorstellingen tegen gereduceerde toegangsprijzen. Kostte een toegangskaart voor het publiek eerst Srd 85, nu is die prijs teruggebracht naar Srd 40.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten