zaterdag 12 januari 2019

Niemand veel wijzer geworden na persconferentie politie over 2.300 kilo cocaïne-zaak

Politie jammert dat steeds naar haar wordt gekeken en dat niemand verhaal gaat halen bij OM


Tijdens een persconferentie vanmorgen, zaterdag 12 januari 2019, hebben waarnemend korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname en hoofden van diverse units summiere informatie gegeven over het onderzoek in de 2.300 kilo cocaïne-zaak. Dit meldt Starnieuws.

Tot nu toe heeft de politie personen verhoord, maar niet aangehouden. Er zijn verdachten in beeld gebracht.


Van de acht containers die zijn gecontroleerd werd in één cocaïne aangetroffen. Het gaat om 94 zakken met een gewicht van 2.344,5 kilo.
Een speciaal team is belast met deze zaak.

Aangevoerd werd dat niet de politie alleen bepaalt of iemand wordt aangehouden of vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie wordt continu op de hoogte gesteld, zowel de Officier van Justitie als de procureur-generaal. De politie vindt, dat steeds naar haar gekeken en dat niemand verhaal gaat halen bij het Openbaar Ministerie (OM).

De politieleiding stelt, dat het hier om georganiseerde misdaad gaat. Het is vaak moeilijk om 'de echte zware boys' te grijpen. De politie heeft ruimte gevraagd om rustig haar werk te doen, zonder druk van de pers. Indien er informatie gedeeld kan worden, zal dat gebeuren. Wanneer de cocaïne vernietigd wordt, zal de media worden uitgenodigd.

Op de persconferentie is benadrukt, dat elk onderzoek anders is. Er wordt gewerkt om personen heen om informatie te verzamelen. Er wordt pas na overleg met het vervolgingsapparaat overgegaan tot aanhouding wanneer er voldoende feiten zijn verzameld. Als verdachten te vroeg worden aangehouden en de feiten worden niet hard gemaakt, komen zij binnen enkele dagen vrij. De rechter-commissaris toetst de rechtmatigheid van de aanhouding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten