zaterdag 12 januari 2019

Ontvoerde Indiase studente op Curaçao weet zichzelf na een week te bevrijden

De ‘intellectuele daders’ achter ontvoering, en een van de twee ontvoerders zijn gearresteerd


De Indiase studente met de koosnaam Ammu van de St. Martinus Medical University werd vorige week vrijdagavond ontvoerd. Er werd 100.000 dollar losgeld voor haar gevraagd. De jonge vrouw wist zichzelf zaterdagnacht te bevrijden. De politie heeft inmiddels de ‘intellectuele daders’ achter de ontvoering, alsmede een van de twee ontvoerders opgespoord en gearresteerd. De andere is nog voortvluchtig, zo schrijft vandaag, zaterdag 12 januari 2019, het Antilliaans Dagblad.

'Ammu kreeg een berichtje of ze vrijdag om acht uur naar de bushalte aan de Seru Loraweg kon komen', vertelt de adjunct-directrice van de St. Martinus Medical University.  

'Het berichtje kwam van ene Amaal, iemand die ze kende, want hij studeerde vorig jaar ook hier. Hij en een andere studente, genaamd Abhiya, hebben we eind vorig collegejaar evenwel vriendelijk verzocht onze universiteit te verlaten, want ze weigerden zich aan onze regels te houden. We dragen hier de verantwoordelijkheid over deze jonge mensen, dus we hanteren strikte regels. Het zijn simpele dingen: zorgen dat je gedoucht hebt voor je in de collegezaal verschijnt, netjes gekleed, geen slippers en niet meer na acht uur ’s avonds naar buiten, dat soort dingen. Deze twee studenten konden zich daar maar moeilijk aan conformeren en dus hebben we ze verzocht te vertrekken.'

Deze Amaal en Abhiya waren de ‘breinen’ achter de ontvoering. Ze lieten het uitvoeren door twee Curaçaoënaars. Die zagen Ammu op het afgesproken tijdstip bij de bushalte staan en sleurden haar de auto in, waarbij ze haar slippers verloor. Die werden later gevonden door collega-studenten die naar haar op zoek gingen toen ze niet op de campus op Scherpenheuvel terugkeerde en ook telefonisch niet meer bereikbaar was.

'We hebben onmiddellijk de politie in kennis gesteld van de vermissing', aldus de adjunct-directrice. 'Maar, die komt pas echt in actie na 24 uur. Toen zijn we zelf gaan zoeken. Alle studenten hier deden mee. We zijn gaan kijken op plaatsen waarvan we wisten dat Ammu daar wel eens kwam. Hebben contact gezocht met mensen die haar kenden, van alles. Maar niets.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten