donderdag 24 januari 2019

SWM dreigt de vele nog niet geregistreerde carwash-eigenaren af te sluiten van watertoevoer - Bekijk ook 'Car Wash', Rose Royce....

(Bron foto: Pinterest/Alex Clevers)
'Slechts vier zijn bij SWM geregistreerd, terwijl er in bijna elke straat één is'


Exploitanten van een carwash die zich nog niet hebben geregistreerd bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) dreigen te worden afgesloten van de watertoevoer. Ze hebben nog tot en met morgen de gelegenheid zich te melden, zegt staffunctionaris Roy Powel in de Ware Tijd vandaag, donderdag 24januari 2019. Slechts vier komen voor in het betalingssysteem van het bedrijf, 'terwijl er in bijna elke straat één is', stelt Powel. 

De SWM heeft deze bedrijven al in januari 2016 opgeroepen zich te registreren. Hij benadrukt, dat de actie van de SWM ook gezien moet worden in het kader van de volksgezondheid. 'Er worden buizen gebruikt waarop algen zich kunnen ontwikkelen en dat kan zorgen voor bacteriële besmetting van het water in het netwerk. Dan krijgen we het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg op ons dak.'


(Bron foto: windingroadblog)
Ook is gebleken, dat de exploitanten van autowasserijen zich schuldig maken aan illegale handelingen. Ze breiden zelf het watersysteem uit, terwijl dat gedaan moet worden door een erkende installateur en laten ook na voor gebruik van een hydrofoor toestemming te vragen van de SWM, terwijl dat verplicht is. Hieraan zijn kosten verbonden.

Veel carwashes blijken niet in de juiste tariefgroep van de SWM te zijn. Ze zijn in de categorie normale huishoudens met een basistarief van Srd 17 per maand, terwijl voor hen Srd 108,50 geldt. 'Er wordt bijvoorbeeld Srd 50 gevraagd om een auto te wassen en als de houder van de carwash nog behoort tot het normale huishouden valt dat nadelig uit voor de SWM', zegt Powel.

Carwash-exploitant Wendell Benesia heeft zich vorig jaar geregistreerd bij de SWM. 'Ik maakte gebruik van de wateraansluiting van het huis, maar nu hebben we voor de autowasserij een andere aansluiting en ik betaal het bedrijfstarief.' Voor het exploiteren van een autowasserij is geen vergunning nodig, maar volgens Benesia moet de onderneming wel geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten