donderdag 24 januari 2019

Leden Landbouw Coöperatie Kwatta vrezen politieke beïnvloeding bij bestuursverkiezing

'Voorzitter Bajnath stuurt zaken zodanig aan, dat de lijst-Ganeshkoemar Kandhai wordt gekozen'

Leden hebben het vertrouwen in Bajnath opgezegd


Leden van de Landbouw Coöperatie Kwatta vrezen dat de aanstaande bestuursverkiezing wordt beïnvloed door de huidige voorzitter, Wim Bajnath. Maar, ze zijn ook bang dat er sprake zal zijn van politieke inmenging in de boerenorganisatie na de bestuursverkiezing van 27 januari. Ontevreden en bezorgde leden zeggen vandaag, donderdag 24 januari 2019, in de Ware Tijd, dat eerder gezegd is in de media dat er een consensus kandidatenlijst zou zijn, maar vandaag is toch een tweede lijst ingediend. 

De eerste heeft als kandidaat-voorzitter Ganeshkoemar Kandhai en de andere Radjinder Debie. De bezorgde leden willen anoniem blijven omdat ze rancune en royement vrezen. Eén van hen zegt dat Bajnath zaken zodanig aanstuurt, dat de lijst-Kandhai wordt gekozen. 'Dat is niet hoe het moet en op deze manier beïnvloedt hij dus de verkiezing. Als hij nu zijn voorkeur uitspreekt heeft een verkiezing geen zin.'

De leden roeren zich ook, omdat ze vrezen dat Kandhai, die secretaris is van de VHP, de coöperatie kan misbruiken. Met de verkiezingen van 2020 in het verschiet vrezen ze voor misbruik van de boerenorganisatie om stemmen te winnen. Ze wijzen erop, dat de politiek andere coöperaties naar de verdoemenis heeft geholpen en laten hun stem horen om te voorkomen dat hetzelfde hun organisatie overkomt. Ze benadrukken dat de belangen van de boeren niet verwaarloosd mogen worden.

Volgens de 'protestgroep' is de Landbouw Coöperatie Kwatta, die binnenkort zestig jaar bestaat, door de jaren heen gegroeid tot een sterke organisatie die alles eraan doet om de leden vooruit te helpen. Ze willen de organisatie dus niet kwijt.

Vrijdag is een motie van wantrouwen via een deurwaarder afgegeven aan Bajnath. De leden hebben het vertrouwen in hem opgezegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten