zaterdag 5 januari 2019

Steiger bij het Veerplein te Meerzorg is opgeknapt

'Aanpak steiger is voorfase bouw eigen kantoor belangenorganisatie Veerboten in Commewijne'


De steiger bij het Veerplein te Meerzorg is verfraaid en in de kleuren van de Surinaamse vlag geverfd. Seshma Bissesar, de onlangs aangetreden voorzitster van de belangenorganisatie Veerboten in Commewijne, zegt vandaag, zaterdag 5 januari 2019, op Starnieuws dat de aanpak van de steiger de voorfase is van de bouw van een eigen kantoor. 'Daarvoor krijgen wij vlakbij de steiger een stuk terrein van districtscommissaris Adjai Kali', aldus Bissesar. 

De organisatie is al begonnen met het verhogen van het terrein. Dit gebeurt met eigen middelen en donaties van het bedrijfsleven. De steiger is ooit opgezet door de Lionsclub. Er komt nu een groot bord met 'Welkom op Veerplein Commewijne'. Het bord wordt verlicht net als de omgeving, zodat de boten die aangemeerd zijn, 's avonds veilig zijn.

Bovendien zal de steiger er veel mooier uitzien, stelt Bissesar.

Voor maandag is er een gesprek met de EBS gepland voor de verlichting. Ook bewaking staat hoog op de lijst van de boothouders. Ruim zeventig boothouders zijn lid van de organisatie, die dagelijks ongeveer 5.000 personen oversteken naar Paramaribo en terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten