zaterdag 5 januari 2019

Assemblee wil dit jaar aantal belangrijke wetten behandelen

(Bron foto: NII)
Op agenda zeker Comptabiliteitswet, Wet Bescherming Moederschap en Huurwet


De Nationale Assemblee (DNA) is van plan om in 2019 een aantal belangrijke wetten te behandelen en die ook aan te nemen. Een van die wetten is de nieuwe Comptabiliteitswet die onder andere een betere monitoring van de uitgaven van het land moet garanderen. Voor de bevolking misschien geen interessante wet, maar voor de overheidsuitgaven wel noodzakelijk, zegt voorzitster Jennifer Geerlings-Simons donderdag 3 januari 2019 tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII). 

De politica zegt, dat de Wet Bescherming Moederschap ook op de agenda wordt geplaatst. Vaders zullen na aanname van deze wet in de gelegenheid worden gesteld om rond de periode van de bevalling zwangerschapsverlof op te nemen. In aansluiting hierop komt een fonds waardoor kleine ondernemers niet hoeven te vrezen, dat zij voor het zwangerschapsverlof moeten betalen.

Een andere wet is de Huurwet die zowel huurder als verhuurder mogelijkheden biedt om zonder problemen contracten aan te gaan. Het parlement wenst zich in het nieuwe jaar ook te buigen over de integrale aanpassing van de Notariswet. Het belang van deze wet is, dat de samenleving in goed vertrouwen naar de notaris kan gaan om zaken te regelen.

DNA-voorzitster Geerlings-Simons liet haar licht ook schijnen over het behandelen van een raamwet Volksgezondheid die alle aspecten van dit onderwerp in ons land regelt. Ze bracht ook naar voren dat dit jaar aandacht geschonken wordt aan de kwestie huisvesting. Er komt een Wet Garantiefonds Huisvesting waardoor mensen gemakkelijker toegang krijgen tot een hypotheek.

Wat nog dit jaar meegenomen wordt is ook de Wet Nationaal Woningbouwfonds, die structureel geld beschikbaar stelt door de overheid voor sociale doelgroepen ter financiering van huisvesting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten