zaterdag 5 januari 2019

Milieuvriendelijk containerhotel populair in haven van Valparaiso, Chili

'Winebox Hotel' trekt veel bezoekers om foto's te maken en te genieten van wijnproeverijen


Een milieuvriendelijk containerhotel is een populaire toeristische attractie geworden voor bezoekers van de haven van Valparaiso, Chili. Een hotel met een wijnthema. Het gebouw bestaat uit 25 zeecontainers die werden geborgen in de nabijgelegen haven. 

De in Nieuw-Zeeland geboren wijnmaker en de eigenaar van het hotel, Grant Phelps, kreeg het idee om een ​​containerhotel te bouwen van een tijdelijk modern containervervoerscentrum dat werd gebouwd in zijn geboorteplaats Christchurch na de aardbeving in 2011.

Phelps kon eenvoudig aan de benodigde containers komen uit de nabijgelegen haven. Het duurde maar één nacht om het hotel te bouwen, dat hij 'Winebox' noemde.


Van het goedkope, gerecycleerde bouwmateriaal tot de korte bouwperiode, het hotel is een voorbeeld van milieuvriendelijk toerisme, met zelfs het meubilair gemaakt van gerecycled materiaal.

Op dit moment heeft het hotel twee soorten kamers, variërend in prijs van 100 tot 300 Amerikaanse dollars per nacht. 'Verschillende vormen van de kamers, dus iets interessants, iets anders. Dit is vrij uniek', zei Mike, een hotelgast uit Canada. Het hotel is een populaire toeristenplaats geworden. Veel bezoekers komen langs om foto's te maken en te genieten van wijnproeverijen.



(Suriname Mirror/CCTV/News Americas Now/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten