zaterdag 5 januari 2019

Fonds Ontwikkeling Binnenland worstelt met financiële problemen door beperkte subsidie

'Enkele projecten zijn in 2018 voorlopig stopgezet, omdat er geen geld is'


De Ware Tijd meldt vandaag, zaterdag 5 januari 2019, dat het Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB) worstelt al geruime tijd met financiële problemen. De belangrijkste oorzaak hiervan is de beperkte subsidie die door de overheid wordt vrijgemaakt. Hierdoor kan het FOB, als directe werkarm van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, niet optimaal functioneren. 

Marlon Cairo, directeur van het fonds, zegt dat enkele projecten die uitgevoerd moesten worden in 2018 voorlopig zijn stopgezet, omdat er geen geld is. 'Het afgelopen jaar was voor ons een grote uitdaging. We hadden gehoopt dat we veel meer konden doen, maar zaken zijn anders gelopen', legt hij uit.

Omdat de middelen zeer schaars zijn, moet het FOB volgens de directeur creatiever worden. Cairo stelt, dat de doelgroep waarvoor zijn organisatie werkt, voor een belangrijk deel nog afhankelijk is van de ondersteuning van dit fonds. Het FOB kan daarom niet bij de pakken neerzitten.

 Volgens Cairo beseffen mensen soms niet hoeveel projecten het FOB heeft gerealiseerd in zijn vijftienjarig bestaan. Deze organisatie heeft haar nut dus bewezen. 'Als je kijkt naar het Boven-Surinamegebied, hebben wij alle aanmeersteigers gebouwd vanaf Atjoni tot en met Asidonhopo. De verschillende waterstations in het binnenland, maar ook scholen hebben we gebouwd. We hebben echt veel zaken gedaan.'

Ondanks de beperkte middelen, heeft het FOB dit jaar een aantal grote plannen. Het belangrijkste project is een groot waterproject dat in het totale binnenland zal worden uitgevoerd. Op dit moment wordt er met verschillende partijen gesproken. 'We streven ernaar om in de eerste maanden van het jaar het startsein te geven', zegt de directeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten