donderdag 17 januari 2019

Procureur-generaal van Mexico-Stad identificeert de gevaarlijkste buurten van de stad

Vaststelling van meest gevaarlijke buurten op basis van 255.313 onderzoeken in 2018


Dit zijn de gevaarlijkste buurten van Mexico-Stad. Ze leidden de stad vorig jaar wat betreft het aantal  moorden, afpersing en diefstal. Het kantoor van de procureur-generaal van Mexico-Stad heeft de gevaarlijkste buurten van de stad geïdentificeerd op basis van strafrechtelijk onderzoek in 2018. 

Het historische centrum, Doctores, Del Valle Centro, Roma Norte, Narvarte en Buena Vista zijn de gevaarlijkste buurten, volgens de 255.313 onderzoeken die vorig jaar werden geopend.



De overheidsdatabase Datos Abiertos gaf aan, dat een hoog percentage van de criminele activiteiten van de stad geconcentreerd was in die buurten, van high-impact moorden tot de misdaad met de hoogste incidentie: diefstal van mobiele telefoons, gevolgd door beroving van voetgangers en passagiers van het openbaar vervoer.

Gemiddeld werden 7.000 cases elke 30 dagen geopend in de zes gebieden en criminelen waren het meest actief in de maanden mei, augustus, oktober en december. Onveiligheid werd nog verergerd door straffeloosheid in de geïdentificeerde wijken: het vorige stadsbestuur vervolgde verdachten in slechts 0,1% van de 24.000 gedeponeerde zaken.

De database somt een andere statistiek op: 10.145 misdrijven werden niet geregistreerd, ofwel omdat het slachtoffer de klacht had ingetrokken of niet bereid was om een ​​politierapport in te dienen. Moordzakenstatistieken tonen aan, dat gemiddeld 3,1 personen elke dag gedurende de laatste zes maanden van 2018 zijn vermoord.

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/El Universal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten