donderdag 17 januari 2019

Jogi (VHP): ‘Hoop niet dat president ziek is vanwege onderschepping 2.344,50 kilo cocaïne’

'Wij willen hier niet zitten met een vicepresident, die zich bezighoudt met handel van aardappelen en uien'


De algemene politieke beschouwingen over de begroting van 2019 zijn dinsdag niet doorgegaan. De Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons deelde bij de start van de vergadering mee, dat president Desi Bouterse de vergadering niet kon bijwonen, omdat hij zich niet goed voelde. In overleg met de verschillende fracties en de regering werd besloten om de vergadering te verdagen tot het moment dat het staatshoofd weer in staat is naar het parlementsgebouw te komen. Geerlings-Simons hoopt dat Bouterse morgen al zover zal zijn. 

Reeds voor de mededeling van de Assembleevoorzitter was het al duidelijk, dat vicepresident Ashwin Adhin het staatshoofd zou vervangen bij deze vergadering. Maar, daar nam de oppositie geen genoegen mee.

'Ik hoop niet dat de president ziek is geworden, omdat autoriteiten de 2.344,50 kilo cocaïne hebben onderschept. Wij willen hier niet zitten met een vicepresident, die zich bezighoudt met de handel van aardappelen en uien. Iemand die niet afdoend kan ingaan op gestelde vragen. We gaan geen genoegen nemen met kleine kinderen in het parlement', zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi woensdag 16 januari 2019 in het  Dagblad Suriname.


De VHP’er voert aan het bijzonder vreemd te vinden dat de parlementsvoorzitster deze mededeling op het laatste moment deed, terwijl al heel vroeg duidelijk was dat de president niet naar ’s landsvergaderzaal zou komen. 'Ik weet dus niet of wij dat verhaal moeten geloven, omdat wanneer de president naar de vergadering komt, je normaal heel vroeg op de dag voorbereidingen ziet op het erf en het parlementsgebouw. Dus het argument dat de president plotseling ziek is geworden, is voor mij niet begrijpelijk', stelt Jogi.

Hij neemt het de parlementsvoorzitster echter wel kwalijk, dat die tijdens de huishoudelijke vergadering niets hierover zei, maar pas tijdens de openbare vergadering deze kwestie naar voren bracht.

Jogi voert aan dat vooral zijn fractie de aanwezigheid van Bouterse belangrijk acht, omdat het staatshoofd bij zijn Jaarrede een aantal belangrijke punten heeft aangehaald, waarover De Nationale Assemblee nu vragen mag stellen.

'Dat vertaalt zich nu in de algemene politieke beschouwingen, waar de diverse fractieleiders en hun vervangers ingaan op datgene wat de president aan de orde heeft gesteld. Wanneer nu de president niet komt naar deze vergadering, wat voor nut heeft het dan om de algemene politieke beschouwingen te houden? Wij hopen dat de president zich wel goed zal voelen donderdag. Er zijn belangrijke onderwerpen waarover duidelijkheid nodig is. Denk aan de kwestie van de Chinese trawlers, de megadrugsvangst van 2.344,50 kilo cocaïne, de uitspraken richting de procureur-generaal waarmee de rechtstaat in gevaar wordt gebracht, het uitbaggeren van de Surinamerivier, de miljardenleningen, het begrotingstekort en de bouw van het Academisch Medisch Centrum. Ik begrijp dat de mensen van de IsDB nu weer in Suriname zijn', aldus Jogi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten