donderdag 17 januari 2019

Limburg, NII: 'Foto van president met geliquideerde rijstondernemer is gemanipuleerd'

'Getracht wordt president en anderen in diskrediet te brengen door ze in verband te brengen met recente drugsvangst'




Op social media circuleert een foto waarop de vermoorde ondernemer Nitender Oemrawsingh te zien is in gezelschap van president Desi Bouterse, tevens voorzitter van de Nationale Democratische partij. In werkelijkheid gaat het echter om ex-minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij die achter de president loopt. De foto is gemanipuleerd. 

De directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII), Clifton Limburg, zegt vandaag, donderdag 17 januari 2019, op Starnieuws dat er bewust verwarring wordt gezaaid. 'Getracht wordt de president en anderen in diskrediet te brengen door ze in verband te brengen met de recente drugsvangst. De samenleving wordt opgeroepen om waakzaam te zijn voor onrust stokende berichten op social media.'

'Recente berichten op social media hebben klaarblijkelijk de intentie gehad om paniek te zaaien onder onze bevolking en verwarring te brengen', zegt Limburg.

Op een andere foto is van Fabio Perk, die jongerenvoorzitter is in Nickerie, te zien met de president. Onverlaten proberen met deze foto de samenleving op een dwaalspoor te brengen en doen voorkomen alsof Perk de inmiddels in Guyana geliquideerde ondernemer is. Perk, die met zijn haren erbij wordt gesleept, hekelt deze handeling en keurt die af op zijn Facebookpagina.


Het NII betreurt dit gedrag op social media en roept de gemeenschap op om in het vervolg niet in paniek te raken en zeker niet aan het verspreiden van dergelijke berichten en foto's mee te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten