vrijdag 28 december 2018

Zeven doden bij bootongeluk op de Coppenamerivier

Een vrouw en twee kinderen worden nog vermist


Bij het bootongeluk vanochtend vroeg op de Coppenamerivier zijn zeven doden gevallen. Er worden nog een vrouw en twee kinderen vermist. Dat heeft de kapitein van Kalebaskreek gezegd op Radio ABC, aldus Starnieuws vanmiddag, vrijdag 28 december 2018.

De politie heeft nog geen informatie gegeven over het ongeval.

De kapitein zei, dat zeven lichamen zijn geborgen en naar de stad zijn vervoerd. Ze zei ook, dat de overlevenden hebben verteld dat een grote golf tegen de boot sloeg.

De boot met zo’n 30 personen aan boord maakte vertrok rond twee uur in de ochtend van Corneliskondre naar Kalebaskreek. Volgens de kapitein is het water overdag heel onstuimig, wat voor de kapitein van Corneliskondre reden was om in de vroege ochtenduren te vertrekken, maar het water bleek niet minder onstuimig dan overdag.

Bij de eerste grote golf raakten de passagiers in de boot in paniek en helden ze allemaal aan één kant van de boot. Daarna probeerden ze het water uit de boot te scheppen, wat niet lukte. De boot sloeg om en alle passagiers kwamen in het water terecht. De groep was bij elkaar totdat een tweede grote golf ervoor zorgdem dat de mensen werden verspreid.

Veel van de doden, zijn familieleden van de kapitein van Corneliskondre. Ook enkele van zijn kleinkinderen behoren tot de doden. Al de slachtoffers zijn dorpelingen van Corneliskondre.

Ondanks waarschuwingen blijven binnenlandbewoners weigeren zwemvesten om te doen wanneer zij op het water zijn. Schoolkinderen worden ook dagelijks over water vervoerd in het binnenland.

Per 1 september 2011 zijn alle boothouders op de Surinaamse wateren die passagiers vervoeren verplicht reddingsvesten aan te bieden aan hun passagiers. Dit is een van de veiligheidsmaatregelen voor het maritieme verkeer. De controle van die maatregel ligt in handen van de Maritieme Autoriteit Suriname, MAS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten