vrijdag 28 december 2018

Vreedzaam Markt aan Waterkant krijgt in 2019 grote onderhoudsbeurt

'Vreedzaam Markt bestaat voor 80% uit asbest en dan nog de bussen die vooraan staan met hun uitlaatgassen'

'Vóór eind januari wordt oude vishal Centrale Markt opnieuw in gebruik genomen'


De Vreedzaam Markt aan de Waterkant heeft volgens districtscommissaris (dc) van Paramaribo- Noordoost, Mike Nerkust, heel veel werk en wordt in 2019 flink onder handen genomen. Maar, voordat dit gebeurt, moet eerst alles in orde zijn bij de naast gelegen Centrale Markt om de standhouders te kunnen verhuizen.

'Ik heb in 2018 een aantal dingen kunnen doen dat ik dit jaar heb willen doen en daar ben ik trots op, blij om en God dankbaar', zegt Nerkust, die tevens ook waarneemt als deken van de districtscommissarissen, vandaag, vrijdag 28 december 2018, op Starnieuws.

'We hebben eindelijk de betalingswijze bij de Centrale Markt geautomatiseerd en we zijn met rasse schreden vooruitgegaan. Ik ben trots op de markt en we gaan verder', vertelt de dc. Op dit moment worden de werkzaamheden van de oude vishal afgerond en vóór eind januari wordt deze opnieuw in gebruik genomen. De standhouders worden dan weer verplaatst, waarna de nieuwe vishal zal worden aangepast. 'Wanneer de nieuwe vishal af is, gaan we de mensen van de Vreedzaam Markt hiernaartoe verhuizen en dan gaan we die markt een beurt geven. Het gebouw bestaat voor 80% uit asbest en dan heb je ook nog de bussen die vooraan staan met hun uitlaatgassen. Het is echt geen goede situatie en het kost heel veel geld om het te corrigeren.' 

Wanneer hem gevraagd wordt hoe de financiering van de renovatie zal plaatsvinden, geeft de dc aan ondersteuning te zullen vragen, ook gaat hij na wat de Centrale Markt kan opbrengen. 

'Er zijn legio mogelijkheden. We zijn jammer genoeg nog niet begonnen met het dakterras van de Centrale Markt, maar dat komt zeker. We hebben een kleine set back gehad, maar God zij dank zijn we daaroverheen. Je hebt altijd enkelen die de kantjes ervan af willen lopen en wanneer je ze wat zegt dan worden ze boos, dat is hun goed recht. Maar, het is ook ons recht als overheid om de juiste maatregelen te nemen. Het is jaren een free for all geweest, maar nu brengen we stukje bij beetje ordening, een beetje verandering. We laten de mensen zien dat het ook anders kan', aldus Nerkust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten