vrijdag 28 december 2018

NDP niet in staat rustige probleem- en corruptieloze interne verkiezingen te houden...

NDP-ondervoorzitter Misiekaba bagatelliseert, uiteraard, geconstateerde onregelmatigheden, waaronder omkoping...

- 'Bij elke interne verkiezing vinden hier een daar onregelmatigheden plaats'
- Veel kritiek op jongeren en wijze waarop zij campagne voerden om hun kandidaten gekozen te krijgen


De interne verkiezingen bij de NDP zijn niet vlekkeloos verlopen. Er komt daarom een onderzoek naar gerapporteerde onregelmatigheden. De frustratie en teleurstelling zijn groot. Vooral ouderen in de partij zijn misnoegd over de wijze waarop jongeren campagne hebben gevoerd om hun kandidaten gekozen te krijgen. Daarnaast wordt voorzitters bij sommige stembureaus partijdigheid verweten en ze worden ervan beschuldigd te hebben meegewerkt aan onregelmatigheden of deze niet te hebben gestopt nadat ze onder hun aandacht waren gebracht. Dit bericht de Ware Tijd donderdag 27 december 2018.

Door de ontstane situatie zal de uitslag van de verkiezingen voorlopig niet worden bekendgemaakt. NDP-ondervoorzitter André Misiekaba zegt ,dat er een onderzoek komt naar de klachten die gerapporteerd worden aan de Centrale Verkiezingscommissie. Hij beweert, dat bij elke interne verkiezing 'hier een daar' onregelmatigheden plaatsvinden. Vijf jaar gelden was dat eveneens het geval, 'zo ook bij deze interne verkiezingen'.

Hij beaamt dat er in Latour en Pontbuiten 'ook wat klachten zijn over de verkiezingen', maar die zijn ter beoordeling voorgelegd aan de commissie.

In Whatsapp-communicatie tussen NDP'ers komt naar voren, dat veel partijleden ontevreden en bezorgd zijn over de gang van zaken. De verkiezingen in Tammenga zouden ongeldig moeten worden verklaard, omdat bij telling van de stemmen is gebleken dat er meer stembiljetten in de bus waren dan kiezers die de lijst getekend hadden. In Flora zou hetzelfde zijn gebeurd.

Wat partijleden ook in het verkeerde keelgat is geschoten, is dat anderen hebben mogen stemmen voor bejaarde kiezers.

Ook werd door deelnemers op één kandidatenlijst een bus van de NVB, bestemd voor zorgvervoer, ingezet om bejaarde kiezers die in Huize Ashiana wonen op te halen om hun stem uit te brengen. Voor veel van de senioren zouden anderen de stembiljetten hebben ingevuld.

Daarnaast zijn door sympathisanten van een kandidaat die een hoge positie bij staatsbedrijf Sail bekleden, vispakketten van Sail verdeeld aan kiezers die op lijst waarop hij staat, hadden gestemd. 'Pakketten van Sail werden openlijk verdeeld na het stemmen.' Prominent partijlid John Lecton heeft ingegrepen toen vanuit een container pakketten werden verdeeld. Naar verluidt kregen sommige kiezers ook geld voor hun stem. Ouderen hebben zich enorm gestoord aan het gedrag van jongeren. Zij vinden dat 'hoger hand' nu moet ingrijpen. 'Anders wordt het een soort maffiabende onder de jeugd. Dat geklets van jongeren en ouderen gaat de partij waarvoor wij ouderen zo hard gewerkt hebben nog kapot maken', aldus een ander NDP-lid. 'Ik vrees met grote vreze. De ouderen worden overal overrompeld als een aanval van Braziliaanse bijen door de jongeren. En ze luisteren niet naar jou. Ze zeggen gewoon dat ze rechtstreeks onder de pres vallen en daarmee uit', laat een andere zich ontvallen.

'Het ware beter de jongeren ideologisch te onderleggen, dan zouden we dit gedrag niet hebben', verzucht een senior-lid van de partij. Uit de tientallen app-berichten blijkt de frustratie, teleurstelling en bezorgdheid. Die bezorgdheid is dat indien de NDP de gelederen niet sluit en de interne problemen niet oplost, de partij geen goede beurt zal maken bij de algemene verkiezingen van 2020.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten