vrijdag 28 december 2018

Etnel (NPS): 'Kans op gunstige vooruitzichten voor Suriname in 2019 zeer klein'

'Belangrijk dat het volk meer strijd levert om op te komen voor betere woon- en leefomstandigheden in Suriname’


Na de onopgeloste economische uitdagingen van het jaar 2018 verwacht NPS-volksvertegenwoordigster Patricia Etnel niet dat hierin een positieve verandering zal komen in 2019. 

'Met een begrotingstekort van Srd 8.7 miljard, vele gebreken binnen het onderwijsveld, gezondheidszorg dat heden ten dage niet voor iedereen toegankelijk is, infrastructurele beperkingen in vrijwel elk district, weinig zekerheden voor een rooskleurige toekomst van de Surinaamse jeugd, gebrek aan overheidsfaciliteiten voor het versterken van de productiesector en uiteraard ook de devaluatie en inflatie, is de kans op gunstige vooruitzichten voor Suriname in 2019 zeer klein', aldus Etnel donderdag 27 december 2018 in het Dagblad Suriname.

Om hiervan verlost te raken, acht Etnel het van belang ‘dat het Surinaams volk zich strijdvaardig opstelt in het komend jaar’. ‘Ook ik wil dat iedere Surinamer een gezond en gezegend Nieuwjaar tegemoet mag gaan, maar we weten dat dit ons niet komt aanwaaien. Het Surinaams volk moet strijdvaardig worden in 2019. In de afgelopen periode hebben we gezien, dat de huidige regering totaal geen perspectieven heeft geboden aan het volk, noch de gewenste noch de beloofde vooruitgang is gecreëerd. Daarom is het belangrijk dat het volk meer strijd levert om op te komen voor betere woon- en leefomstandigheden in Suriname’, benadrukt Etnel.

In haar optiek is de ombuiging van het beleid een aangelegenheid van de totale samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten