vrijdag 28 december 2018

Douane haven Rotterdam onderschept grote hoeveelheden cocaïne tijdens Kerst

Bijna 4.000 kilo cocaïne verdeeld over tien partijen in beslag genomen


Landen van herkomst onder andere Suriname, Brazilië, Ecuador en de Dominicaanse Republiek


Het Arrondissementsparket Rotterdam meldt vandaag, vrijdag 28 december 2018, dat in de afgelopen weken tijdens verschillende controles meerdere partijen cocaïne zijn aangetroffen in de haven van Rotterdam. 

In totaal werd er bijna 4.000 kilo drugs verdeeld over tien partijen in beslag genomen en vernietigd.

Het begon met een grote cocaïnevangst medio december. Daarna volgden nog verschillende andere vangsten, variërend in hoeveelheid van enkele kilo’s tot 2.5 ton. Ook de verstopplaatsen waren verschillend. De Douane vond een partij in bijvoorbeeld de constructies van containers, maar ook in de lading verstopt tussen vis en tropisch fruit. Eén van de vangsten vond plaats op een terminal, waarbij een partij van 245 kilo cocaïne in beslag werd genomen. Die zat verstopt in verschillende tassen.

Alle partijen waren afkomstig uit Zuid-Amerika, landen van herkomst waren onder andere Suriname, Brazilië, Ecuador en de Dominicaanse Republiek.

Tot nu toe zijn twee verdachten aangehouden in relatie tot één van de vangsten. Er is één verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten