vrijdag 28 december 2018

Staatszender Radio Boskopu wordt omgetoverd tot een stichting

´We werken ernaar toe dat het station geen subsidie meer hoeft te krijgen´

Bestuur stichting gaat vooral bestaan uit vertegenwoordigers aantal ministeries...


De staatszender Radio Boskopu zal binnen niet al te lange tijd een stichting worden. Dit betekent dat het medium op termijn zijn eigen boontjes zal moeten doppen. Radio Boskopu, dat onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) valt, is nu nog helemaal afhankelijk van subsidie van de overheid, maar daar komt volgend jaar een eind aan.

Volgens RO-minister Edgar Dikan heeft de Raad van Ministers al goedkeuring gegeven voor de verzelfstandiging van Boskopu. ´We werken ernaar toe dat het station geen subsidie meer hoeft te krijgen, want met meer autonomie zal het ook grotere hoogte bereiken´, voorspelt Dikan. De minister zegt dat hij nu bezig is met het samenstellen van het bestuur dat Boskopu moet leiden.

De bewindsman weet wel dat het bestuur niet alleen zal bestaan uit vertegenwoordigers van Regionale Ontwikkeling. De ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Openbare Werken, Transport en Communicatie zullen elk met zeker één persoon het bestuur van de stichting Radio Boskopu versterken. Ook Financiën zal een vertegenwoordiger hebben in het bestuur.

De brieven zijn ongeveer twee weken geleden de deur uitgegaan en het is de bedoeling dat de vertegenwoordigers van de andere ministeries uiterlijk begin januari bekend zijn. De bewindsman: ´Dan zal ik overgaan tot het installeren van het bestuur, zodat het de zaak kan oppakken.´ Hij streeft ernaar om in het eerste kwartaal van volgend jaar een directeur aan te stellen. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten