zaterdag 29 december 2018

VIDS: 'De smart wordt groter daar zoveel inheemse families zijn getroffen door het ongeluk'

President Bouterse: 'Overlevenden worden op weg naar naar huis onder andere voorzien van reddingsvesten'


Het tragisch heengaan van zoveel gezinsleden van families uit de dorpen Corneliskondre en Grankreek heeft de Surinaamse gemeenschap en vooral de inheemse gemeenschap van ons land geschokt en in diepe rouw gedompeld, zegt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 29 december 2018. 

Het bootongeval op de Coppenamerivier heeft zeven personen het leven gekost. Drie personen worden nog vermist.

De smart wordt groter daar zoveel inheemse families zijn getroffen door het ongeluk, zegt de VIDS. Er bestaan uitgebreide familieverbanden tussen de dorpen. De vereniging zegt, dat de families ondersteund zullen blijven worden.


President Desi Bouterse heeft medeleven betoond aan de slachtoffers en nabestaanden. Hij heeft ze bezocht in het Militair Hospitaal waar ook de overlevenden van het ongeval waren. Het Nationaal Leger, het Korps Politie Suriname, het districtsbestuur, de medische hulpdiensten en de plaatselijke bevolking verlenen 'met man en macht de nodige hulp'.

Het staatshoofd heeft de autoriteiten opgedragen de veiligheidsaspecten in acht te nemen bij de terugkeer van de groep nabestaanden en overlevenden op 30 december. De groep zal voor de tocht terug naar huis onder andere worden voorzien van reddingsvesten. Vanzelfsprekend, het dragen van een zwemvest is immers bij wet verplicht....

Van de 31 personen die in de boot zaten, die omsloeg op de Coppenamerivier, hebben zeven het niet overleefd. Drie personen, een vrouw en twee kinderen, worden nog vermist. Geen van de passagiers had een zwemvest aan bij de oversteek van Corneliskondre naar Kalebaskreek. Het onstuimige water heeft de passagiers om twee uur vrijdagochtend verrast met hoge golven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten