zaterdag 29 december 2018

150 Huishoudens ontruimd te Sunny Point in afwezigheid politie en deurwaarder

Politie te Sunny Point niet op de hoogte van een ontruiming


Te Sunny Point vond gisteren een ontruiming plaats van 150 huishoudens, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 29 december 2018. Bewoners hadden van de eigenaar te Leiding 20 zeker drie dagen de gelegenheid gekregen om het terrein te ontruimen. Een bulldozer werd gisterochtend ingezet om de boel plat te maken en om wegen aan te leggen.

Volgens een van de occupanten zal het terrein verkaveld worden. Navraag bij de eigenaar leverde niets op, maar bewoonster Rubia van Dracht, die namens de bewoners van het terrein spreekt, wordt er niet volgens de afspraken gehandeld. Volgens haar had de eigenaar aangegeven, dat de personen op het terrein konden blijven, mits zij overgingen tot koop.

Het dagblad kon de eigenaar, noch diens zakenpartner, bereiken om te laten bevestigen of deze lezing klopt. Het zou gaan om eigendomsgrond van een particulier en dat hij veel te lang de occupatie heeft getolereerd.

De politie te Sunny Point was in ieder geval niet op de hoogte van een ontruiming. Volgens Van Dracht was de politie, noch een deurwaarder aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten