zaterdag 29 december 2018

84-Jarige Zwitserse toerist vermoord in Acapulco, Mexico

Zwitser tijdens een overval in Acapulco doodgestoken in zijn vakantiehuis


Een 84-jarige Zwitser is donderdag vermoord in de stad Acapulco in Mexico. Het Zwitserse federale ministerie van Buitenlandse Zaken (FDFA, Federal Department of Foreign Affairs) bevestigt vandaag, zaterdag 29 december 2018, dat een 'Zwitserse burger het slachtoffer is geworden van een dodelijke criminele daad in Mexico'. Er werd geen verdere informatie verstrekt om de privacy van de betrokken personen te beschermen. 

De media en het parket van de Mexicaanse staat Guerero meldden, dat de man tijdens een overval in Acapulco doodgestoken is in zijn vakantiehuis. Zijn vrouw, die Mexicaans is, raakte zwaargewond.

De FDFA verklaart ook, dat de Zwitserse ambassade in Mexico contact heeft met de lokale autoriteiten en dat de familieleden van het slachtoffer consulaire bijstand krijgen. Volgens de Mexicaanse media was het paar op vakantie in het Pacifische kustplaatsje. Ze waren aangekomen in Acapulco om een ​​bruiloft bij te wonen en besloten toen om op vakantie te gaan in de stad.

De aanval, die vermoedelijk in de vroege uren van donderdag in de buurt van Club Deportivo plaatsvond, werd uitgevoerd door één persoon, die bijna vier uur in het huis verbleef. De aanvaller vluchtte rond zes uur 's morgens en liet het moordwapen achter.

Acapulco en de rest van de staat Guerrero staan ​​bekend vanwege een ​​hoog niveau van gewelddadige criminaliteit door bendes en het FDFA reisadvies waarschuwt voor slechte veiligheidsomstandigheden in de regio.

(Suriname Mirror Reports/SwissInfo/La Verdad Noticias/Diario/Debate)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten