zaterdag 29 december 2018

Bond Bureau Dak- en Thuislozen ontstemd over fusie bureau met PCS

'De bond verneemt nu dat de gehele organisatie opgaat in PCS en is daarover niet gehoord'


Aan de Bond Personeel Bureau Dak- en Thuislozen werd twee maanden geleden medegedeeld door de minister van Volksgezondheid, dat het bureau zou opgaan in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Claudette Etnel, voorzitster van de bond, laat vandaag, zaterdag 29 december 2018, via het Dagblad Suriname weten, dat het personeel zou worden overgenomen door het PCS. Het gevolg van de fusie is dat ook het stichtingsbestuur zou ophouden te bestaan. Een door de minister ingestelde onderzoekscommissie zou verdere zaken bespreken met de bond. 

Het personeel werd donderdag ingelicht, dat het Bureau Dak – en Thuislozen niet meer zal zorg dragen voor de salarissen, maar dat dit voortaan zal geschieden door het ministerie van Volksgezondheid per 1 januari 2019. Per 1 maart 2019 gaat de organisatie op in het PCS. Eerder was medegedeeld, dat alleen de afdeling van de Wicherstraat zou overgaan in PCS. De vestiging Latour zou nog worden aangehouden.

'De bond verneemt nu dat de gehele organisatie opgaat in PCS', zegt Etnel. 'De bond is hierover gebelgd, omdat de bond niet is gehoord zoals was afgesproken en er blijkt een screening plaats te vinden, waarbij delen van het personeel naar het ministerie van Volksgezondheid over kunnen gaan.'

Het personeel wil weten wat zijn rechtspositie is in deze nieuwe situatie.

Claudette Etnel vindt dat conform afspraak de bond gekend had moeten worden, vooral nu de rechtspositie van het personeel onduidelijk is.

Ook over de screening wil Etnel weten wie de mensen gaat screenen en waarom ze gescreend moeten worden. Etnel zegt dat onduidelijk is ‘of de mensen erop vooruit – of juist achteruit gaan’. De bond tast ook in het duister of de rechtspositie en alle opgebouwde dienstjaren ongewijzigd worden overgenomen. Etnel heeft ook vragen over de invulling van de werkwijze na de fusie, omdat de organisatie dak- en thuislozen van de straat haalt en verzorgt, waarbij niet elke dakloze een psychische aandoening heeft, terwijl zij in de organisatie PCS een organisatie ziet die zich bezighoudt met personen die lijden aan een psychische aandoening.

Directeur Reza Doekhie van het Bureau Dak- en Thuislozen zegt, dat het Bureau een persstilte heeft ingelast in deze kwestie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten