zaterdag 29 december 2018

Braziliaanse ‘wonderdokter’ João de Deus aangeklaagd voor verkrachting

João Teixeira de Farina (76) verdacht van misbruik en verkrachting meer dan 600 vrouwen

(Bron foto: abovewhispers.com)

De Braziliaan João Teixeira de Farina (76), die onder de naam João de Deus internationaal bekend kwam te staan als ‘wonderdokter’, is door de autoriteiten in Brazilië aangeklaagd wegens verkrachting. Hij wordt door meer dan 600 vrouwen van misbruik en verkrachting beschuldigd. 

Sinds 1976 runt De Faria een ‘spiritueel ziekenhuis’ in de plaats Abadiânia. Zijn bekendheid groeide enorm nadat hij in 2010 was geïnterviewd door de Amerikaanse talkshowhost Oprah Winfrey.



De Faria nam vrouwen mee naar een kantoortje voor ‘privésessies’, waar hij ze misbruikte of verkrachtte.

De bal kwam aan het rollen door de Nederlandse choreografe Zahira Lieneke Mous (34), die op de Braziliaanse televisie haar verhaal deed.




Hierna kwamen de getuigenissen en verhalen van patiënten van De Faria massaal binnen bij de politie en de openbare aanklager.

Onder de slachtoffers is ook zijn eigen dochter, die hem 'een monster' noemt. De slachtoffers zijn tussen de 9 en 67 jaar oud. Veel van hen zijn Braziliaans, maar naast de Nederlandse Zahira Mous die de zaak aan het rollen bracht, meldden zich ook vrouwen uit de VS, Bolivia, Duitsland, Zwitserland en België. Allemaal gaven ze aan door De Faria misbruikt te zijn.

De Faria heeft zich inmiddels aangegeven bij de politie.

(Suriname Mirror Reports/Reuters/AD/YouTube/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten