zaterdag 29 december 2018

De lucht klaart weer op boven Insel Air op Curaçao

Uitstel goedkeuring crediteurenakkoord tot 15 januari 

interCaribbean krijgt gelegenheid alsnog een garantie af te geven voor de investeringsverplichting


Insel Air heeft toch weer even lucht gekregen van de rechter-commissaris. De goedkeuring van het crediteurenakkoord is uitgesteld tot 15 januari. Daarmee wordt aan interCaribbean de gelegenheid geboden om alsnog haar bank te overtuigen en een garantie af te geven voor de investeringsverplichting. Deze beslissing heeft rechter-commissaris Pieter de Kort gisteren aan het einde van de dag genomen, aldus vandaag, zaterdag 29 december 2018, het Antilliaans Dagblad.

Daarbij liet hij het vonnis in het Kort Geding eerder op de dag zwaar mee wegen. De Kort Gedingrechter veroordeelde interCaribbean Airways tot het betalen van een dwangsom van 500.000 dollar als er geen garantie op tafel komt.

Behalve dat Insel-bewindvoerder Rogier van den Heuvel uiterlijk 15 januari de rechter ervan moet kunnen overtuigen dat Insel Air het crediteurenakkoord kan nakomen, moet interCaribbean op haar beurt er dan wel alle vertrouwen in hebben dat de door de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit aan Insel afgegeven vergunning niet in gevaar komt na de overname.

Rechter-commissaris De Kort kon geen goedkeuring geven aan het crediteurenakkoord waarmee het merendeel van de schuldeisers van Insel Air International op 4 december instemde. Want interCaribbean heeft ook gisteren niet de vereiste garantie kunnen bieden dat zij haar verplichtingen zoals vastgelegd in de Heads of Agreement (HoA) voor de overname van Insel kan nakomen: het beschikbaar stellen van 11.050.000 dollar over een periode van negen jaar ten behoeve van de crediteuren. Daardoor kan Insel geen zekerheid geven, dat de schuldeisers daadwerkelijk betaald worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten