zaterdag 1 december 2018

Titulair staatshoofd van Noord-Korea ontmoet Venezolaanse president Nicolas Maduro in Caracas

Kim Yong Nam: 'De relatie tussen Noord-Korea en Venezuela ontwikkelt zich tot een oprechte en vertrouwde vriendschap'



Het 'titulair staatshoofd' van Noord-Korea heeft een ontmoeting gehad met de socialistische Venezolaanse president Nicolas Maduro. De Koreaanse krant van de Arbeiderspartij Rodong Sinmun meldde vrijdag 30 november 2018, dat de president van het presidium van de Opperste Volksvergadering Kim Yong Nam Maduro dinsdag ontmoette in de Venezolaanse hoofdstad Caracas en overeenkomsten ondertekende. 



'Noord-Korea en Venezuela diplomaten hebben Memoranda van Overeenstemming en overeenkomsten gesloten', bericht Rodong, zonder in details te treden. De krant schreef ook, dat Kim Yong Nam een ​​bericht van leider Kim Jong Un afleverde, evenals 'geschenken'. 'De relatie tussen Noord-Korea en Venezuela ontwikkelt zich tot een oprechte en vertrouwde vriendschap', vertelde Kim Yong Nam naar verluidt aan Maduro. 'Het ontwikkelt zich tot een relatie tussen betrouwbare kameraden.'


De Noord-Koreaanse senior-functionaris zei ook, dat de 'strijd voor anti-imperialistische zelfredzaamheid, vrede en socialisme' van het Venezolaanse volk verder zal gaan, aldus de Noord-Koreaanse media.

De Venezolaanse president zei naar verluidt, dat zijn land bidt voor de overwinning van Kim Jong Un en de 'overwinning van het Noord-Koreaanse volk'.

Venezuela valt onder Amerikaanse en Europese sancties en de staat is beschuldigd van corruptie en mensenrechtenschendingen. Amerikaanse functionarissen hebben Maduro's herverkiezing een 'schijnvertoning' genoemd.

Kim Yong Nam maakt een tournee door Latijns-Amerika en zijn volgende stop zou Cuba kunnen zijn, aldus de Zuid-Koreaanse nieuwsdienst News 1. Hij wordt ook verwacht de inauguratie bij te wonen van de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador.

De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Kang Kyung-hwa zal aanwezig zijn bij de inauguratie. Zuid-Korea zei vrijdag, dat er geen bevestigingen zijn met betrekking tot een potentiële Seoul-top tussen Kim Jong Un en president Moon Jae-in, aldus Pyongyang News.

(Suriname Mirror/UPI/Rodong Sinmun/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten