zaterdag 1 december 2018

Algemene Vergadering van Aandeelhouders EBS neemt afscheid van directeur Parmessar

Technisch directeur Marcel Eindhoven voorlopig waarnemend-directeur


Bij de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) is gisteravond,vrijdag 30 november 2018, een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) gehouden waarin de dienstbetrekking tussen directeur Rabin Parmessar en de N.V. EBS per 1 december 2018 werd beëindigd, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut.

Eveneens werd Ismanto Adhna benoemd tot de financieel directeur van het bedrijf.

Parmessar heeft een belangrijke rol vervult bij het opstarten van het efficiëntie- en transformatieproces binnen de N.V. EBS, in het kader van de implementatie van de nieuwe Energiewet, welke in 2015 is aangenomen en afgekondigd.

Om hem de ruimte te geven zich volledig op een andere uitdaging te richten, is besloten per vandaag de dienstbetrekking te beëindigen.

De voorlopige waarneming zal statutair door de technisch directeur Marcel Eindhoven plaatsvinden, in volledige samenwerking met de Raad van Commissarissen onder leiding van Andy Rusland, als hoogste leidinggevende entiteit binnen het bedrijf.

De garantie van de energievoorziening en het vergroten van de toegankelijkheid van energie voor elke Surinamer blijft een belangrijk streven van de regering Bouterse-Adhin, aldus het NII.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten