zaterdag 1 december 2018

Oplegger van truck met boomstammen kantelt en veroorzaakt de nodige schade

'Je ziet duidelijk dat de trekker overbelast is, het moet ophouden, want dit is levensgevaarlijk'


'Het moet een keertje ophouden, want dit is toch levensgevaarlijk', zegt Rachim Sonodimedjo. Hij werd, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 1 december 2018, gisteravond in paniek gebeld door zijn moeder die in de bocht van Paranam- en Steenslagweg, Accaribo, woont. 

De oplegger van een vrachtwagen die grote boomstammen vervoerde, was gekanteld voor de inrit van zijn ouderlijk huis. Daarbij hebben de stammen een EBS-paal meegesleurd en ook schade aangericht aan een van de voertuigen op het erf. Sonodimedjo vermoedt, dat de boomstammen zijn losgekomen toen de bestuurder, die richting Sir Winston Churchillweg reed, een scherpe bocht maakte.

'Vaak genoeg zie je grote vrachtwagens met gigantische boomstammen rondrijden. En je ziet duidelijk dat de trekker overbelast is. Ik ben dankbaar dat er niemand daar stond, anders had het anders kunnen aflopen.'

Sonodimedjo pleit voor strengere controle op zwaar transport. 'In de bocht is ook een school en een bejaardentehuis. Wat als de houtblokken daar terecht waren gekomen?'

Voor Sonodimedjo en zijn familie is het nog niet duidelijk wie voor de schade moet opdraaien. 'De politie kwam er snel bij en die sprak op een afstand met de bestuurder van de vrachtwagen. We hebben niet kunnen horen wie voor de kosten moet opdraaien.' De beschadigde auto is niet meer te repareren. 'De auto is total loss. Het gaat te veel geld kosten om die te repareren en ik weet nu al dat ik niet alle schade vergoed krijg van de verzekering.' Intussen is er al een nieuwe EBS-paal geplaatst en de benadeelde wacht op het politierapport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten