zaterdag 1 december 2018

Ministerie van Handel en Industrie en Toerisme pakt producenten van nep kokosolie aan

'Als producenten zich niet houden aan voorwaarden voor etikettering, is dit economisch delict'


Producenten van nep kokosolie zullen aangepakt worden door het ministerie van Handel en Industrie en Toerisme (HI en T). Het product zal van de schappen worden verwijderd. 'Als producenten zich niet houden aan de voorwaarden voor etikettering, is dit een economisch delict', zegt minister Stephen Tsang van HI en T vrijdag 30 november 2018 in een persbericht. 

Hij doet een beroep op de producenten om zicht strikt te houden aan de voorwaarden van de etikettering.

De afdeling Consumentenzaken heeft de afgelopen periode van diverse consumenten klachten gekregen over een product, dat geadverteerd werd als te zijn 100 procent kokosolie. Het ministerie heeft het product laten testen bij het Centraal Laboratorium en dat heeft uitgewezen, dat het product niet correspondeert met wat is aangehaald op het etiket. 'Het product bestond uit een mengsel van verschillende soorten oliën. Ook ontbraken de contactgegevens van de producent', meldt HI en T.

De producten zijn intussen van de schappen gehaald. Producenten van kokosolie worden opgeroepen om hun testresultaten van het Centraal laboratorium te deponeren bij het ministerie.

Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, zegt dat zijn organisatie ook veel klachten heeft gekregen over de nep kokosolie. Die klachten heeft de organisatie doorgegeven aan HI en T. 'We zijn ook de prijzen gaan checken en er is gebleken dat het product dat gemengd is met andere oliën veel goedkoper is dan producten die uit 100 procent kokosolie bestaat. Behalve dat de consument wordt misleid is dat ook oneerlijke concurrentie', zegt Alleyne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten