zaterdag 1 december 2018

Minister Elias en de Chinese ambassadeur bezoeken in aanbouw zijnde Wanica Ziekenhuis

Elias belooft elke maand inspectiebezoeken af te zullen leggen


Bewindsman wil geen vertraging in planning en uitvoering tijdens bouw


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de Chinese ambassadeur Lui Quan hebben het in aanbouw zijnde Wanica Ziekenhuis gisteren geïnspecteerd. In een vergadering met vertegenwoordigers van de EBS, de SWM, Telesur en het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie heeft Elias aangedrongen op voortvarendheid in de planning en uitvoering opdat er geen vertraging plaatsvindt in de bouw. Dit bericht Starnieuws vandaag, zaterdag 1 december 2018.

Alle betrokkenen is op het hart gedrukt, dat de regering verwacht dat de planning voor de opening van dit ziekenhuis nauwkeurig wordt gedaan opdat er geen vertraging ontstaat. Er is nagegaan dat met het oog op de beoogde medische specialismen welke binnen dit ziekenhuis aan zorg zullen worden verleend, alle logistieke zaken feilloos op elkaar moeten worden afgestemd. In deze fase wordt ook meegenomen de feitelijke bestelling van medische apparatuur opdat die ook tijdig kan worden geïnstalleerd.

Wanica is het tweede dichtstbevolkte district van Suriname met een grote spreiding van de bevolking. Het is daarom gewenst om ook patiënten in het ziekenhuis en dichtbij huis de mogelijkheid te bieden tot dialyseren. De lijdensweg wordt dan bespaard aan patiënten om een lange weg, met alle bijbehorende hoge kosten voor transport, te maken wanneer de mensen in hun eigen woon- en leefomgeving terecht kunnen.

Minister Elias werd ook vergezeld door SZF-directeur Rick Kromodihardjo, omdat het Staatsziekenfonds verder zijn diensten decentraliseert en ook in het Wanica Ziekenhuis een filiaal zal opzetten. Daar kan iedereen terecht voor alle diensten van het SZF, zoals die verleend worden op het hoofdkantoor.

De bewindsman heeft alle betrokkenen op het hart gedrukt hun verantwoordelijkheid te nemen en die bijdrage te blijven leveren om gezondheidszorg dichter te brengen naar de samenleving. Deze moet gegarandeerd blijven. Elias heeft beloofd elke maand deze inspectiebezoeken af te zullen leggen, omdat hij zich persoonlijk betrokken voelt bij de tijdige oplevering van dit ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten