maandag 10 december 2018

Personeel overheidsziekenhuizen ontvangt in december vier maanden terugwerkende kracht

Directrice AZP Redan: 'Met toezegging van minister geen reden meer voor bezorgdheid'


Het personeel in overheidsziekenhuizen ontvangt deze maand de vier maanden terugwerkende kracht (twk). Dit heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid bevestigd, zegt algemeen directrice van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Redan, vandaag, maandag 10 december 2018, op Starnieuws. 

De bonden van de overheidsziekenhuizen hadden in een brief aan de directies van de overheidsziekenhuizen hun bezorgdheid geuit hierover. Redan zegt, dat met de toezegging van de minister er geen reden meer is voor bezorgdheid. Het personeel zal worden uitbetaald.

De Federatie van Bonden bij Overheidszorginstellingen, FBBO, had aangegeven dat wat overeengekomen is met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) ook geldig is voor het ziekenhuispersoneel. Afgesproken is, dat de ambtenaren deze maand vier maanden twk zullen ontvangen.

De FBBO was niet van plan apart te gaan onderhandelen. Het betreft de bonden bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, 's Lands Hospitaal, Mungra Medisch Centrum en het Psychiatrisch Centrum Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten