maandag 10 december 2018

24-Jarige matroos van de Zr. Ms. Zeeland aangehouden met drugs op Curaçao

(Bron foto: ministerie van Defensie)
Zero tolerance-beleid Defensie met betrekking tot harddrugs


Bewakingspersoneel van Zanzibar in JanThiel op Curacao heeft zaterdagavond een militair aangehouden met drugs. Hij is overgedragen aan opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee (KMar). De militair is aangehouden met een gebruikershoeveelheid vermoedelijk harddrugs, zo bericht het Openbaar Ministerie op het eiland zondag 9 december 2018.

Het gaat om een 24-jarige matroos van het patrouilleschip de Zr. Ms. Zeeland. De matroos is direct aangehouden en meegenomen voor verhoor. Na verhoor is hij in afwachting van het onderzoek in vrijheid gesteld.

Defensie hanteert een 'zero-tolerance beleid' met betrekking tot harddrugs. Bij een verdenking van bezit en/of gebruik van harddrugs volgt direct een schorsing door Defensie en wordt de militair terug naar Nederland gestuurd. Bij bewijs van bezit en/of gebruik van harddrugs volgt vervolgens direct ontslag. Burgers en/of militairen die beschikken over concrete informatie omtrent drugsgebruik door militairen worden verzocht dit te melden bij de Koninklijke Marechaussee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten