maandag 10 december 2018

Nieuwe kaart onthult illegale goudmijnen in het Braziliaanse Amazonegebied

Er zijn 453 illegale mijnen in het Braziliaanse Amazonegebied...

(Bron foto: Rogério Assis- ISA)
Venezuela is in regio het leidende land met 1.899 gebieden met clandestiene mijnbouwactiviteiten


Nieuw onderzoek toont illegale activiteiten aan in inheemse reservaten en federale natuurgebieden. Er zijn 453 illegale goudmijnen in het Braziliaanse Amazonegebied, volgens een nieuwe kaart samengesteld door een groep onderzoekers onder leiding van de non-profitorganisatie Rede Amazônica de Informação Socioambiental Georreferenciada

In de hele regio, inclusief gebieden binnen negen landen, zijn in totaal 2.500 illegale mijnen. Venezuela is het leidende land met 1.899 gebieden met clandestiene mijnbouwactiviteiten, maar Brazilië neemt de eerste plaats in met dergelijke activiteiten in inheemse landen, met 18 van de 37 geïdentificeerde locaties.



President-elect Jair Bolsonaro (PSL) zegt, dat inheemse stammen toestemming moeten krijgen om hun land te verkennen. Volgens Roberto Cabral, die inspecties coördineert voor het Braziliaanse Instituut voor Milieu en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen (Ibama, Instituto Brasileiro do Meio Ambiente e dos Recursos Naturais Renováveis), vernietig illegale mijnbouw 'de bosbedekking'.

In de Amazone volgen de meeste mijnen de waterloop, veranderen de stroom van rivieren,  vernietigen kleine stroompjes, en ook het kwik dat mijnwerkers gebruiken, is verspreid langs de rivier.


Onderzoekers hebben de kaart gemaakt op basis van anderhalf jaar informatie afkomstig van technische rapporten, lokale partners, satellietbeelden en persberichten. Ze hebben ook 30 rivieren geanalyseerd die zijn aangetast door mijnbouwactiviteiten of de vervuilende bijproducten ervan. Voor de groep zal dit nieuwe onderzoek beter gearticuleerde interventies mogelijk maken ten gunste van bosbehoud.

(Suriname Mirror/Folha de Sao Paulo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten