maandag 10 december 2018

KPMG Dutch Caribbean verdwijnt in Ernst & Young...

Na vele decennia verdwijnt de naam KPMG op Curaçao en de andere eilanden


Sommigen spreken over een ‘historische fusie tussen KPMG Dutch Caribbean en EY Americas’, anderen wijzen erop, dat de naam KPMG op Curaçao en de andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba na vele decennia verdwijnt. Feit is dat circa vijftig auditors en adviseurs van KPMG zullen overgaan naar Ernst & Young. 

Dit betekent dat de nieuwe combinatie in het Caribische deel van het Koninkrijk het grootste ‘Big-4’-kantoor wordt, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 10 december 2018.

Al maanden deden geruchten de ronde over gesprekken en zelfs vergevorderde onderhandelingen tussen de Big-4-kantoren op Curaçao en Aruba om tot een samenwerking of fusie te komen.

De partners van PricewaterhouseCoopers (PwC) sloten zich eerder dit jaar, per 1 augustus, aan bij Grant Thornton (GT), waarmee naar verluidt KPMG DC ook een tijdlang gesprekken heeft gevoerd. De namen van KPMG, EY en zelfs BDO kwamen steeds sterker naar voren. De top van KPMG en EY hielden echter de kaken stijf op elkaar; zij wilden onder geen beding mededelingen doen over de toekomstplannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten