maandag 10 december 2018

Partij van Venezolaanse president Maduro, PSUV, wint lokale verkiezingen

(Bron foto: Twitter)
Slechts 27% van de 20 miljoen stemgerechtigden vindt weg naar stembus


In Venezuela heeft de Partido Socialista Unido de Venezuela (PSUV) van president Nicolas Maduro zondag 9 december 2018 de lokale verkiezingen gewonnen, die geboycot werden door de oppositie, die de stemming als een corrupt proces beschouwde. 

De meerderheid van ongeveer 2.500 gemeenteraadszetels ging naar leden van de partij van Maduro, aldus verkiezingsambtenaren.


Ongeveer 27 procent van de 20 miljoen zijn naar de stembus gegaan, zei de president van Venezuela's Nationale Kiesraad, prijzend dat de verkiezingen de Venezolaanse democratie versterken.


Maduro's regering heeft de meest populaire oppositiepartijen verbannen van verkiezingen, terwijl leidinggevende oppositieleden gevangen zijn gezet of het land zijn ontvlucht uit angst voor hun veiligheid.


Na het uitbrengen van zijn stem hield Maduro een toespraak op de staatstelevisie, waarin hij de Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde van samenzwering om hem omver te werpen. Maduro spotte met Trump en andere buitenlandse leiders, die hem hebben neergezet als een ​​dictator.

De lokale verkiezingen in Venezuela komen te midden van een economische crisis die het olierijke land heeft doen schudden na twee decennia van socialistische heerschappij. Miljoenen Venezolanen zijn gevlucht, op zoek naar een beter leven.


(Suriname Mirror/VOA News/Al Jazeera/Twitter/El Nuevo Herald/TeleSUR)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten