maandag 12 november 2018

Tankwagen van Roy Boedhoe Enterprises vliegt in brand op Oost-Westverbinding in Saramacca

(Bron foto's: Facebook)
Tankauto kantelt na een klapband - Chauffeur redt zich door uit voertuig te springen

Volgens RBE-eigenaar Roy Boedhoe voldeed de tankwagen aan alle eisen


Een tankwagen met olie van Roy Boedhoe Enterprises (RBE) is vanochtend, maandag 12 november 2018, in brand gevlogen op de Oost-Westverbinding in Saramacca, ter hoogte van kilometer 66. Toen de politie van het district ter plekke arriveerde, had de bestuurder zich al in veiligheid gebracht, zo bericht Waterkant.net.

Hij was onderweg vanuit Paramaribo naar Nickerie toen een van de voorste banden klapte en de tankwagen vervolgens kantelde.

De chauffeur redde zich door uit het voertuig te springen en kwam met de schrik vrij. Hij is na behandeling voor enkele schaafwondjes in een polikliniek van de Regionale Gezondheidsdienst te Calcutta, heengezonden.


Volgens RBE-eigenaar Roy Boedhoe op Starnieuws, voldeed de tankwagen aan alle eisen. De wagens worden dagelijks gecontroleerd en het bedrijf houdt zich aan alle veiligheidsregels. Tevens is RBE gecertificeerd, benadrukt Boedhoe.

Over de opgelopen schade kan Boedhoe nog niets zeggen. 'De schade is zo tegen eind van het jaar enorm en aanzienlijk groot. Er is niets meer van het voertuig overgebleven. Alles is afgebrand. Bovendien zijn er infrastructurele schade. Het wegdek en elektrische palen hebben ook schade opgelopen. Verder moet alles milieuvriendelijk aangepakt en opgeruimd worden.'

Voor de ondernemer is het belangrijkste, dat zijn chauffeur veilig is. Boedhoe geeft aan dat het wegdek in dat gebied wel goed is. Dat de tankwagen omgekanteld is, zou niet aan het wegdek kunnen liggen. Boedhoe stelt, dat alleen de chauffeur kan vertellen wat er is gebeurd.

Volgens Boedhoe suggereren mensen op social media heel wat, maar hij wacht rustig het resultaat van het onderzoek af. 'Ik wens niemand dit ooit toe. Voor ons is het ook de eerste keer en geen enkele verzekeringsmaatschappij dekt zulke gevallen in Suriname. Het is echt jammer en voor het bedrijf is dit een enorme klap.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten