maandag 12 november 2018

Negatief effect stilgevallen Isla-raffinaderij op Curaçao veel groter dan opleving toerisme

IMF verwacht grotere economische krimp dan de Centrale Bank CBCS


Het IMF gaat uit van grotere krimp van de economie van Curaçao dan de Centrale Bank CBCS tot nu toe projecteerde: -2 procent volgens het IMF in plaats van de -1,6 procent waar de CBCS tot voor kort van uitging. Dat leest het Antilliaans Dagblad in het meest recenteverslag (zie hierna) dat in het weekeinde werd gepubliceerd, aldus het dagblad vandaag, maandag 12 november 2018.

Het feit, dat de raffinageactiviteiten vrijwel stil zijn komen te vallen is van grotere (negatieve) invloed dan de opleving van het Curaçaose toerisme, zo verklaart het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de jongste prognose.



Het IMF, dat afgelopen vrijdag een bezoek afrondde, ziet in de voortdurende crisis in Venezuela het belangrijkste risico (‘main risk’) voor de Curaçaose economie, vergelijkbaar met wat orkanen zijn voor Sint Maarten. Daar staat tegenover, aldus het IMF, dat het snel vinden van een strategische partner voor de Islaraffinaderij de groei en investeringen op Curaçao een flink boost kan geven.

Een IMF-missie onder leiding van Lusine Lusinyan bezocht de monetaire unie Curaçao en Sint Maarten van 25 oktober tot en met 9 november in het kader van de zogeheten Artikel IV Consultatie. Op hun laatste dag is een voorlopig verslag uitgebracht. Het dagblad belicht de voornaamste bevindingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten