maandag 12 november 2018

Districtscommissarissen Pollack en Ramai wonen in China conferentie ‘Win-win Cooperation, Joint Development’ bij

Pollack en Ramai hopen stedenband met Wuhan van grond te krijgen



De districtscommissarissen (dc's) Remy Pollack van Paramaribo Zuidwest en Sarwankoemar Ramai van Wanica Noordwest, zullen in China de conferentie ‘Win-win Cooperation, Joint Development’ bijwonen. Het doel van deze conferentie is ervaringen delen op het gebied van handel, industrie, toerisme en cultuur. De dc’s zijn zaterdag vertrokken, waar de conferentie van 14 tot en met 16 november gehouden wordt.

De dc’s zullen naast de conferentie ook gesprekken voeren met het bestuur van de Chinese stad Wuhan, met het oog op het ontwikkelen van een stedenband met deze stad. Pollack spreekt de hoop uit dat de samenwerking met Wuhan op gang komt.

Het is de hoofdstad van de Chinese provincie Hubei enWuhan heeft 10.020.000 inwoners (volkstelling 2011), waarvan er zo'n. 6.434.000 in het stedelijke gebied wonen. De stad heeft al bijna 20 stedenbanden wereldwijd, waaronder Arnhem in Nederland en met nog geen enkele stad in Latijns-Amerika.

'Een voordeel dat we hieruit kunnen halen is de knowhow en dat zij ons kunnen helpen met het ontwikkelen van projecten. In Zuidwest heb je achtergestelde gebieden zoals Ramgoelam, Latour, Winti Wai. Deze buurten kunnen een upgrade krijgen met die kennis', laat hij vandaag, maandag 12 november 2018, via Starnieuws.

Overigens vermeldt Starnieuws niet wie de conferentie organiseert en lijkt voor de dc's een stedenband met Wuhan van meer belang, dan deelname aan de conferentie.

'Ik focus meer op die gebieden waar we zijn en dat wij bijvoorbeeld de gezondheidszorg naar de mensen moeten brengen. We kunnen niet alles laten voor lanti. In elk gebied moet je een gezondheidscentrum hebben. Als de Staat het niet kan doen, zijn er fondsen buiten en we moeten daar gebruik van maken', zegt Pollack, doelend op nog een voordeel dat uit de stedenband kan voortvloeien.

'Ik ga er niet meer bij zijn, maar de nieuwe dc kan dat oppakken.' Hij gaat per 1 januari 2019 met verlof en aansluitend daarop met pensioen in juni 2020.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten