zaterdag 3 november 2018

Suriname met 35 man sterke handelsdelegatie naar China International Import Exhibition te Shanghai

(Bron foto: NII)
CIIE-expo een beurs georganiseerd door ministerie van Handel in China in kader One Belt One Road-initiatief


Het Nationaal Informatie Instituut, NII, laat zaterdag 3 november 2018 weten, dat een 35 man sterke delegatie uit Suriname onder leiding van de minister van Handel Industrie en Toerisme, Stephen Tsang en collega-minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Lekhram Soerdjan, de China International Import Exhibition (CIIE 2018) bezoekt, welke van 5 tot en met 10 november wordt gehouden te Shanghai. 

De CIIE-expo is een beurs die door het ministerie van Handel in China is georganiseerd in het kader van het One Belt One Road (OBOR) beleid, waarmee de Chinese regering wereldwijd handel en investeringen wil stimuleren.



Aan deze CIIE doen ruim 150 landen mee met het doel om hun handelswaar op de Chinese markt aan te bieden.

Bedrijven uit Suriname die deelnemen aan de beurs komen uit verschillende sectoren zoals de visserij, houtverwerking, ecotoerisme, ICT en creative industries en de financiële sector. Daarnaast hebben verschillende bedrijven monsters van hun producten meegestuurd.

Vooruitlopend op de beurs heeft een officiële delegatie een bezoek gebracht aan de hoofdstad Beijing voor de ontmoeting met diverse instanties en enkele bedrijfsbezoeken aan (potentiële) investeerders voor Suriname.

De delegatie wordt bijgestaan door de Economic Counselor van de Chinese ambassade te Paramaribo en de recent aangetreden Surinaamse ambassadeur in China, Patty Chen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten