zaterdag 3 november 2018

Gezondheidscentrum RGD te Latour tijdens regenbui onder water gelopen door lekkend dak

Sharman (VHP): 'Het kan niet dat een gebouw dat nog geen twee jaar oud is, al zo lekt'


Het gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Latour is gistermiddag behoorlijk ondergelopen tijdens de zware regenval, omdat het dak van het gebouw is gaan lekken.

'Het is heel erg wat daar is gebeurd, het gaat om een compleet nieuw gebouw, dus vraag ik mij af hoe de controle bij de bouw hiervan heeft plaatsgevonden', zegt Assembleelid Dew Sharman (VHP), die ook RGD-arts is, vandaag, zaterdag 3 november 2018, op Starnieuws.

'Het is niet een gewone poli, maar een gezondheidscentrum dat heel belangrijk is voor de dichtbevolkte buurt. Patiënten worden hier voor observatie gehouden, men komt er ook voor bevallingen en er is een spoedpost. Het kan niet dat een gebouw dat nog geen twee jaar oud is, al zo lekt', beklemtoont Sharman.



Hij wil weten wie de aannemer is die verantwoordelijk was voor de bouw en hoe de bouwtechnische controle heeft plaatsgevonden. 'De directie is de samenleving een verklaring schuldig, want het gebouw is met eigen middelen gebouwd', merkt Sharman op.

Bobby Ramautar, voorzitter van de Vereniging van RGD-artsen, werkzaam op het gezondheidscentrum te Latour, vertelt wat er is gebeurd.

'In de droge tijd zijn bladeren van de manjaboom naast het gebouw in de afvoerbuizen terechtgekomen, waardoor die zijn dichtgeslibd. Toen het zo hard begon te regenen, zijn de afvoerbakken over hun limiet geraakt en zijn ze gaan overlopen. Het water is via de vliering in het gebouw gekomen. Ik heb toen meteen de directeur op de hoogte gesteld en we zijn begonnen met proberen te redden wat te redden valt', zegt Ramautar.

Omdat het gezondheidscentrum zo belangrijk is voor de buurt, heeft de arts deze ook opengehouden voor patiënten die geholpen moesten worden. 'Terwijl we aan het opruimen waren, is de dienstverlening normaal voortgezet. Een aannemer is geweest om het vuil op het dak weg te halen, zodat het niet weer gaat lekken, mocht het in de avond weer regenen.'

De schade aan het gebouw wordt vandaag opgenomen door de aannemer. Over de apparatuur geeft Ramautar aan dat die veilig is, evenals de medicijnen in de apotheek. 'De poli is niet gesloten door wat er is gebeurd. De dienstverlening wordt normaal voortgezet', benadrukt Ramautar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten