zaterdag 3 november 2018

Eis OM Curaçao: Levenslang voor 'Diablo' W.

'Diablo' verdacht van moord op Kenroy 'Maná-Maná' Stefania in celblok 4 van gevangenis SDKK


De Officier van Justitie heeft vrijdag 2 november 2018 in de zaak 'Maná' een levenslange gevangenisstraf geëist tegen C.W., alias 'Diablo' (Dominicaanse Republiek, 1975). Hij wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van de moord met voorbedachte rade op Kenroy 'Maná-Maná' Stefania in celblok 4 van de gevangenis SDKK op 30 juli 2012. 

Uit het onderzoek blijkt, dat er tenminste vier schoten op het slachtoffer zijn afgevuurd, omdat er uit zijn lichaam vier kogels van het kaliber .38 werden verwijderd. Op het plaats delict is een revolver van het kaliber .38 aangetroffen.

De psychiater heeft de verdachte onderzocht. Hij komt tot de conclusie, dat er bij verdachte geen aanwijzingen zijn voor enige psychiatrische stoornis. Wel heeft de verdachte het profiel van een criminele antisociale persoonlijkheid. Verdachte ontkend stellig, waardoor het niet mogelijk is onderliggende motieven voor zijn handelen te achterhalen. Zowel de psycholoog als de psychiater achten verdachte volledig toerekeningsvatbaar. De Reclassering schat het recidivegevaar, gezien het justitieel verleden, in als hoog.

Het OM deelt de conclusies van de gedragsdeskundigen en verzoekt het Gerecht deze over te nemen.

De slotsom van de Officier van Justitie luidt dat de maatschappij blijvend tegen de verdachte beschermd moet worden. 'Het OM acht een levenslange gevangenisstraf passend en geboden voor de man C.W. en verzoekt het Gerecht dan ook deze straf aan verdachte op te leggen', aldus de Officier vanmorgen.

De nabestaanden van Stefania hebben ter rechtszitting een eis tot schadevergoeding ingediend voor het bedrag van 50.000 gulden. Het maximum wat in een strafzaak kan worden geëist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten