zaterdag 10 november 2018

Surinaamse Bushoudersorganisatie, SBO: 'PLO is niet in staat verhoging bustarieven te realiseren'

'We hebben de ervaring dat PLO juist datgene doet wat ze niet zegt'


De voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Mahadewsing, heeft onlangs te kennen gegeven, dat het hoog tijd is dat de bustarieven aangepast worden. Voor Amrish Sidhoe, bestuurslid van de Surinaamse Bushoudersorganisatie (SBO), zijn dergelijke uitlatingen slechts bedoeld om zand in de ogen van de particuliere bushouders te strooien. 

'We hebben de ervaring dat PLO juist datgene doet wat ze niet zegt. De PLO kan niet eens zorg dragen voor het wegwerken van de achterstand in de brandstofcompensatie, hoe moeten wij dan ervan uitgaan dat de bustarieven aangepast zullen worden?', zegt Sidhoe zaterdag 10 november 2018 in het Dagblad Suriname.

De SBO pleit al geruime tijd voor nieuwe bustarieven. Doordat de SBO de meerderheid van de bushouders niet achter zich heeft, kunnen zij een verhoging op de bustarieven niet afdwingen bij de overheid.

'Als de prijs van frisdrank, kerstbrood enzovoorts. verhoogd wordt, klaagt niemand. Maar, zodra we over een verhoging van de bustarieven praten, klaagt iedereen. Wij kampen ook met verhoogde kosten, dus willen wij een beter tarief.'

De meeste bushouders beschikken ondertussen over de brandstofcompensatie van het eerste kwartaal van 2018, maar de betalingsachterstand is nog steeds enorm, 7 maanden.

Naar zeggen van Sidhoe zou het een grote opluchting zijn als de autoriteiten de subsidie over het tweede kwartaal van 2018 in december overmaken. Met de implementatie van de rij- en voertuigenbelasting, welke per 1 januari 2019 intreedt, zullen de bushouders met veel meer kosten opgezadeld zitten.

Sidhoe merkt voorts op, dat een deel van de bushouders niet in aanmerking is gekomen voor de financiële tegemoetkoming als gevolg van nalatigheid vanuit het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. 'Volgens de vergunningsvoorwaarden dienen bushouders 6 maanden voordat de vergunning vervalt een verlenging aan te vragen. Maar, ook al doe je dit, heb je geen zekerheid dat de verlenging op tijd plaatsvindt. Gaandeweg zien we dat die bushouders toch niet uitbetaald worden. We willen dat er hiermee rekening gehouden wordt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten