zaterdag 10 november 2018

President Bouterse beweert dat 10.000 koopwoningen gebouwd gaan worden tegenover Blauwmeer

Bouterse kondigt bezoeken aan van Ashantikoning ← Otumfuo Nana Osei Tutu II en de premier van Barbados, Mia Motley

President kondigt ook 'een kleine rumble in the jungle' aan met Tyrone Spong


De Ashantikoning Otumfuo Nana Osei Tutu II zal met Srefidensi, die dit jaar in Saramacca wordt gevierd, de eregast zijn. Volgende week is de premier van Barbados, Mia Motley op bezoek. Zij arriveert 14 november en blijft drie dagen. Net als de Ashanti koning zal ze Brokopondo bezoeken. De koning gaat hoogstwaarschijnlijk ook naar IAmGold, 'want a man lob’ gowtu', zei NDP-voorzitter en president van Suriname Desi Bouterse gisteren in NDP-partijcentrum Ocer tijdens een matig bezochte kadervergadering. Er wordt ondertussen ook hard gewerkt om een gevecht van Tyrone Spong in Suriname te laten plaatsvinden, zo bericht Starnieuws vandaag, zaterdag 10 november 2018. 

Partijvoorzitter en president van Suriname Desi Bouterse heeft de presentatie gedaan over  afgeronde, nieuwe en lopende woningbouwprojecten. Hij is ook kort ingegaan op het verstrekken van levensmiddelenpakketten. Dit project wordt voortgezet.

Bouterse heeft aangegeven, dat de woningnood heel erg hoog is en dat er naast de overheid particulieren met oplossingen komen. Er zijn 'poppenhuizen', zoals Bouterse de huizen typeert, verkrijgbaar vanaf Srd 50.000, maar daarvoor moet men wel over een eigen perceel beschikken. De overheid faciliteert, er zijn voor 1.000 aanvragen geld opzij gezet.

Op een project tegenover Blauwmeer komt een compleet nieuwe buurt. Daar zullen over niet al te lange tijd 10.000 koopwoningen (met terrein) verrezen zijn, zo beweerde Bouterse.

De nabije toekomst zal uitwijzen of dit niet het zoveelste 'luchtkastelen' plan van de regering is, deze keer in de ether geworpen waarschijnlijk met het oog op de verkiezingen in 2020.

'Tyrone Iron Man, Nak Kiri Spong willen we voor een gevecht hier', deelde Bouterse mee. 'De contracten worden de komende week getekend.' Die periode zal ook gebruikt worden om het land te promoten, gaf hij aan.

 'Het wordt een kleine rumble in the jungle. Laten we hopen dat onze man die man neerslaat binnen de kortste keren.' Het is een Pay Per View gevecht. Sponsoren zijn nodig. '
Wiens na wan tienduizend dalla, het is welkom want we praten over een kostenplaatjes van 750.000 Amerikaanse dollar, in die orde.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten